Sådan vinder du kampen om bagerkunderne

Bagerbranchen er i rivende udvikling, og 2019 blev et lyst år for den danske bagerbranche. For første gang i 15 år er der sket en stigning i antallet af bagerier. Den positive udvikling giver dog også øget konkurrence. CBIT Baker giver dig 5 gode råd til at vinde kampen om de danske bagerkunder.

1. Undgå madspild

I gennemsnit ender næsten ¼ af den daglige produktion som madspild hos danske bagere! Ja, omkring 25% af produktionen må hver dag smides ud…
En del nye kassesystemer udregner automatisk forslag til produktionen på baggrund af tidligere salg. Ud fra dine salgstal udarbejdes der automatisk produktionsforslag for hver dag. Du sparer arbejdskraft og din produktion bliver mere præcis.

Martin Daniali fra Brødflov bruger i dag produktionssystemet CBIT Baker. CBIT Baker udarbejder hver dag spildrapporter ved lukketid. På baggrund af tidligere salg udregnes der en produktionsplan for de pågældende ugedage:

“Systemet (red. CBIT Baker) registrerer de forskellige typer af spild således, at vi producerer det rigtige hver nat. Dette sikrer mindst muligt madspild samtidig med at jeg sparer råvarer og arbejdsløn. Det kan ses direkte på bundlinjen”.

Det står Martin og hans folk frit for at følge produktionsplanerne. CBIT Baker gemmer rapporterne, så de får et bedre overblik over salg i hverdage, på mærkedage og i forbindelse med diverse begivenheder. Produktion, produktionslister og følgesedler oprettes automatisk.

2. Få overblik over produktionen

Ved du hvor meget du tjener på dine tebirkes, når alle udgifter er trukket fra? Har du overblik over dit varelager og har du lagt en klar plan for din produktion?
Produktionsplanlægning og varestatistik kræver en del arbejde og nedprioriteres derfor ofte. Mange ved ikke, hvad de tjener på et salg, når alle omkostninger er trukket fra.
Løsningen er et forretningssystem! De er let anvendelige og på et prisniveau, hvor alle kan være med. Du samler hele din forretning og får bl.a. overblik over:

1) Produktion
2) Medarbejdere
3) Økonomi
4) Varer
5) Statistik

3. Følg med i din forretning

Skæve arbejdstider. Flere filialer og meget andet. Der er mange grunde til, at det kan være svært at være tilstede i bageriet hele tiden.
Det er nemt at miste overblikket over den daglige omsætning, dine varer, og det kan være svært at fornemme den generelle arbejdsmotivation blandt dine medarbejdere.
I dag er det muligt at følge din forretning via computer, tablet eller smartphone. Du kan følge dine salg direkte, du får hurtigt adgang til antal solgte varegrupper og kan holde øje med den enkelte vares produktsalg. Du får overblik over spild og kan følge hver enkelt filial.

Michael Hjort fra Konditoriet Michael H er en af de bagere, der dagligt følger sin forretning med CBIT Baker-app:

”Det er ligesom at have et kasseapparat på telefonen. Hvis der ikke har været så meget gang i salget, når man går hjem, så kan man altid lige gå på telefonen et par timer efter og se om dagen er blevet god igen eller om noget skal sættes på tilbud inden lukketid. Det er et godt værktøj.”

Med en app eller et internet-login integreret til dit kassesystem kan du tage din forretning med dig over alt. Skal du med børnene til håndbold, kan du tage din forretning med i lommen. Skal du på ferie, så kan du hurtigt og nemt tjekke op på din forretning. Det har aldrig været lettere at drive din forretning på afstand.

4. Bruger du meget tid på administrativt arbejde?

Timesedler. Bogføring. Varebestilling. Løn. Og så videre. Tid brugt på administrativt arbejde kommer hurtigt til at fylde meget.
Dét og meget andet klares nu automatisk gennem et digitalt forretningssystem.

Bogføring af dagens omsætning ordnes ved hjælp af få klik. Du undgår indtastningsfejl og al data opbevares sikkert. Bruger du E-conomic, Dinero eller et andet regnskabsprogram kan disse integreres, så du slipper for at lægge udtræk ind.

Med et enkelt klik kan du fakturere alle dine kontokunder, som modtager deres faktura direkte på e-mail.
Du har nem adgang til gamle kvitteringer via kassen, hvis det skulle blive relevant.
CBIT Baker er en kasse specifikt udviklet til bagerbranchens behov. Her har du adgang til allergeneforhold og næringsindhold. Du og dine medarbejdere kan nemt besvare spørgsmål omkring varernes næringsindhold, ligesom oplysningerne kan sendes direkte til kunderne på bon eller sms.

5. fejl: Markedsfører du din forretning rigtigt?

Kunder lægger i dag masser af billeder af godt brød og flotte kager på Instagram. Virksomheder og kunder kommunikerer med hinanden via Facebook, og Google bruges til at finde den nærmeste bager.
Vil du sælge mere, er det gyldne redskab e-mail-markedsføring. E-mail-markedsføring har den højeste konverteringsrate, hvilket vil sige, at det er den mest effektive måde at sælge produkter på. 66% af forbrugerne har købt et produkt som følge af e-mail-markedsføring. Det er væsentligt højere end Facebook og Instagram.

Et typisk eksempel på e-mail-markedsføring er Nyhedsbreve, hvor virksomheden sender nyheder, tilbud, artikler eller lignende ud til kunder. Har du ikke et system til at opsætte nyhedsbreve, findes der masser af udbydere på markedet. CBIT Baker er et marketingsystem udviklet til bagerbranchen. Opsætning af nyhedsbreve foregår nemt og overskueligt. Du kan målrette dine beskeder til konkrete kundegrupper, så du kun sender dine beskeder ud til relevante kunder.

Herudover giver systemet dig mulighed for oprette kundeklubber og kaffekort, så du skaber incitament for dine kunder til at vende tilbage.

Skal vi hjælpe dig med at vinde bagerkampen?
Book en gratis konsulenttime i dag, og lad os sammen se på hvordan CBIT Baker kan hjælpe dit bageri eller konditori med at øge omsætningen i 2020.

Læs mere om: Kassesystem med produktion og spildregistrering